Algemene informatie over Ademwerk

Waarom ademwerk

Door ons leven heen slaan we bewust maar ook vooral onbewust trauma op in ons celgeheugen.

Dit kan doordat we bewust één of meerdere schokkende gebeurtenissen meemaken en deze vervolgens niet goed kunnen verwerken. Maar daarnaast gebeurt dit ook vaak op onbewust niveau. Ook kunnen trauma’s van (groot) ouders via de genen doorgegeven worden aan de kinderen.Je hebt vast wel eens gemerkt dat diep en rustig ademhalen spanning en stress kan verminderen.

Ademwerk gaat verder dan een simpel ‘adem in, adem uit’. Er zijn verschillende ademwerk-technieken, elk met hun eigen doel. Een algemeen effect van ademwerk is dat het emotionele blokkades in je lichaam of energetische systeem kan oplossen, zodat er ruimte ontstaat voor heling en de energie weer beter door je lijf kan stromen.

Zonder erover na te denken, kan ademwerk je verbinden met wat er emotioneel en energetisch gezien speelt in je lichaam.

Yoga en Retraites Etten-leur

Ademhaling voor iedereen

Je kunt ademwerk inzetten bij het verwerken van een trauma, stress, slaapproblemen of angsten, of als tool in jouw persoonlijke helingsproces. Maar ook als je niet zozeer ergens last van hebt en zelfs als je al hartstikke gelukkig bent, kan het je voordelen opleveren. Iedereen kan baat hebben bij de krachtige voordelen van ademwerk.

Trauma Release Breathwork & Body Remembers Trauma Therapie

Ademwerk

Ademwerk activiteiten

1x per maand organiseren wij een ademcirkel op donderdagavond.

Tijdens deze maandelijkse groepssessie begeleiden Margot en Robert je om je adempatroon te verdiepen. Alleen al het bewuster in- en uitademen kan je leven wezenlijk veranderen.

Tijdens de ademcirkel werken we met de 8-ademhalingstechnieken waaronder de intensieve verbonden ademhaling. Na afloop zul je verwonderd zijn over de helende kracht van je eigen adem.

Er worden ook ademworkshops georganiseerd. Tijdens deze ademworkshops maken we ook kennis met de verbonden ademhaling, maar deze is minder intens.

Tijdens de Osho Active Meditations wordt er actief met de ademhaling gewerkt om meer in het lichaam te komen en uit het hoofd.