Algemene informatie over Ademwerk

Waarom ademwerk

Door ons leven heen slaan we bewust maar ook vooral onbewust trauma op in ons celgeheugen.

Dit kan doordat we bewust één of meerdere schokkende gebeurtenissen meemaken en deze vervolgens niet goed kunnen verwerken. Maar daarnaast gebeurt dit ook vaak op onbewust niveau. Ook kunnen trauma’s van (groot) ouders via de genen doorgegeven worden aan de kinderen.Je hebt vast wel eens gemerkt dat diep en rustig ademhalen spanning en stress kan verminderen.

Ademwerk gaat verder dan een simpel ‘adem in, adem uit’. Er zijn verschillende ademwerk-technieken, elk met hun eigen doel. Een algemeen effect van ademwerk is dat het emotionele blokkades in je lichaam of energetische systeem kan oplossen, zodat er ruimte ontstaat voor heling en de energie weer beter door je lijf kan stromen.

Zonder erover na te denken, kan ademwerk je verbinden met wat er emotioneel en energetisch gezien speelt in je lichaam.

Yoga en Retraites Etten-leur

Ademhaling voor iedereen

Je kunt ademwerk inzetten bij het verwerken van een trauma, stress, slaapproblemen of angsten, of als tool in jouw persoonlijke helingsproces. Maar ook als je niet zozeer ergens last van hebt en zelfs als je al hartstikke gelukkig bent, kan het je voordelen opleveren. Iedereen kan baat hebben bij de krachtige voordelen van ademwerk.

Trauma Release Breathwork & Body Remembers Trauma Therapie

Ademcirkels en 1-daagse Yoga & Adem Retraites

1x per maand organiseren wij een ademcirkel op donderdagavond en een 1-daagsse yoga & adem retraite op zaterdag of zondag. 

Tijdens de ademcirkel begeleiden Margot en Robert je om je adempatroon te verdiepen. We beginnen met ademtechnieken en lichaamsbewustzijnsoefeningen. Van hieruit gaan we de reis naar binnen maken met een verbonden ademsessie. 

Tijdens deze 1-daagse yoga & adem retraite gaan we met verschillende adem technieken werken en lichaamsbewustzijnsoefeningen.
 
In de ochtend starten we met BRTT@ Body Remembers Trauma Therapie.  Dit is een methode om op een veilige manier spanning uit het lichaam te ontladen welke je altijd en overal kunt doen om emotionele blokkades te neutraliseren, je zenuwen te kalmeren en je in staat te stellen je krachtig en vol energie door het leven. Dit wordt afgesloten met een lichte ademreis met meditatie
 
In de middag werken we met de 8-ademhalingstechnieken waaronder de intensieve verbonden ademhaling.
 

Na afloop zul je verwonderd zijn over de helende kracht van je eigen adem.

(do. 30 mei & andere data)