Esther van den Haspel

Esther van den Haspel woont in Etten-Leur en is moeder van een zoon van 13 en een dochter van 9.

Esther is oorspronkelijk opgeleid als danseres aan de Dansacademie Brabant, te Tilburg. Naast het dansen heeft zij verschillende sport- en bewegingslessen, zoals aerobics, steps en fitness gegeven.

Omdat het houding- en bewegingsgedrag van mensen haar fascineert, en omdat zij meer wilde weten van het menselijk lichaam, is zij gestart met de Hbo-opleiding voor oefentherapie Cesar aan de Faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool van Utrecht. Sinds 1999 is zij werkzaam als oefentherapeut Cesar en heeft sinds 2002 een eigen praktijk. In haar praktijk  behandt zij verschillende houding gerelateerde klachten zoals rugklachten (met uitstraling), scoliose, nek-schouderklachten, spierspanningshoofdpijn, en ademhalingsklachten. Verder geef zij met veel plezier verschillende soorten groepslessen, waaronder ook zwangerschapscursussen .

Tijdens de oefentherapie-opleiding wist zij al dat zij zich wilde gaan specialiseren op het gebied van zwangerschap: de veranderingen die een vrouwenlichaam in deze periode doormaakt om een babytje te laten groeien en op de wereld te zetten zijn fascinerend, en het is elke keer weer mooi om een stukje deel uit te maken van deze bijzondere periode.

Esther heeft daarom aanvullende scholing gevolgd op het gebied van bekken- en rugklachten tijdens/na de zwangerschap, het geven van zwangerschapscursussen en nagym, babymassage en zwangerschapsmassage.

In haar lessen combineer zij houdingen/oefeningen uit de oefentherapie Cesar en oefeningen uit yoga en pilates. In de zwangerschapslessen spelen daarin de buik-, rug- en bekkenbodemspieren, en natuurlijk de ademhaling een belangrijke rol.

Ik geef les op:

  • maandag van 9:00 – 10:15 uur – Zwangerschaps yoga & pilates

Je bent van harte welkom!