Ramona van de Polder – van der Zanden

Hallo mijn naam is Ramona van de Polder – van der Zande.

Mijn passie is beweging met aandacht vanuit het hart.

Ik ben getrouwd, moeder van een zoon en een dochter. Naast Yogadocent, geef ik (ouder-) kind sportlessen aan kinderen tussen 1,5 tot 9 jaar als multisportdocent bij Monkey Moves.

In 2015 ben ik gedreven door nieuwsgierigheid begonnen met het ontdekken van Yoga. Van horen zeggen ‘dat Yoga één van de meest gezonde sporten qua belasting is voor je lichaam’ naar de bevestiging hiervan in de beoefening. In 2019 – na vier jaar beoefening – was ik mij bewust van het groeiende fysieke bereik van mijn lichaam, en werd ik geïnspireerd om meer te ontdekken. Ik ben toen begonnen met de 60-uurs cursus ‘Chakra’s en Spirituele wetten’ bij You Are The Buddha. Vervolgens heb ik deelgenomen aan een introductie cursus ‘Zen-meditatie’ bij Zen.nl van vijf maanden en ben ik in 2021 gestart met de 200-uurs Yoga Teacher Training, eveneens bij You Are The Buddha.

Tijdens meditatie kwam ik erachter dat het mijn missie is om door middel van beweging mensen positief te stimuleren, te ontwikkelen en vaardigheden te leren waardoor ze langer gezond, fit en tevreden kunnen zijn. Het beoefenen van yoga neemt de uitdagingen in het leven niet weg, het biedt ons geen ontsnappingsroute voor de afleidingen van het leven. Wel geeft het vaardigheden om in balans het leven te omarmen.

Het mogen verbinden met mensen in het moment, daar waar onze wegen kruisen, geeft mij energie en deze energie deel ik graag in de yogales.

Namasté

Ik geef bij Yoga & Mindfulness Etten-Leur les op:

  • donderdag 19:00 – 20:15 uur – Easy Flow
  • donderdag 20:30 – 21:45 uur – Yin Yang