Yoga

Restorative – Yin Yoga

Restorative Yin Yoga is een kalmerende en diep ontspannen vorm van yoga die gericht is op het herstellen van het lichaam.

In deze yogavorm worden de houdingen langer aan gehouden om diepe ontspanning te bevorderen. Dit helpt bij het verminderen van stress en spanning.

De houdingen worden rustig en zacht uitgevoerd, met gebruik van kussen, blokken, dekens om het lichaam te ondersteunen. Hierdoor kunnen de spieren volledig ontspannen.

Het bindweefsel in de Yin houdingen wordt gestimuleerd doordat yin yoga zich richt op het stretchen van het bindweefsel in het lichaam met name rond de gewrichten. Dit kan de flexibiliteit vergroten en de mobiliteit verbeteren. Als een yin houding te intens is dan kan deze in een alternatieve restorative houding worden uitgevoerd. Hierin word je begeleid.

Tijdens de houdingen wordt de nadruk gelegd op ademhaling en bewustzijn. Dit helpt bij het ontwikkelen van mindfulness en het in contact komen met innerlijke sensaties in het lichaam.

Restorative Yin Yoga streeft naar het creëren van balans en harmonie in het lichaam, zowel fysiek als energetisch. Het kan helpen bij het vrijmaken van geblokkeerde energie en het verbeteren van de stroom van levensenergie.

Restorative Yin Yoga kan bij dragen aan een betere slaap en bij het herstel van fysieke- en emotionele uitdagingen.

Dit is een fijne les om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en tijd te nemen voor zelfzorg en herstel.

In de les wordt gebruik gemaakt van de principes van Pralaya Yoga voor optimale uitlijning (alignment) in de houdingen en het losmaken van bindweefsel (fascia) in het lichaam.