Yoga

Tibetaanse Helende Yoga

Yoga en Retraites Etten-leur

Tibetaanse Helende Yoga zijn fysieke bewegingen die meer dan 8.000 jaar geleden in Tibet zijn ontwikkeld, gebaseerd op de Tibetaanse geneeskunde.

Door de combinatie van lichaamshouding, beweging en ademhaling opent Lu Jong de kanalen (nadis) in het lichaam, zodat energie (prana) beter kan stromen. Dit helpt bij het creëren van meer balans op fysiek, mentaal en energetisch niveau.

Regelmatige beoefening van Tibetaanse Helende Yoga ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam en verbetert je flexibiliteit, kracht en vitaliteit. Ook helpt het om negatieve emoties en overtuigingen los te laten, zodat je geest (mind) vrijer, meer helder en opener wordt en je makkelijker in verbinding blijft met je ware natuur. Op energetisch niveau helpt Tibetaanse Helende Yoga om blokkades in het lichaam en de geest op te lossen, waardoor energie beter gaat stromen en het hart zich kan openen.

Tibetaanse Helende Yoga wordt momenteel niet als aparte les gegeven. Deze wordt wel geïntegreerd in de yogalessen van Marogt bij Yoga & Retraites Etten-Leur. Deze vorm van yoga is geschikt voor alle leeftijden en fysieke gesteldheden. Hoewel de bewegingen eenvoudig zijn, hebben ze de potentie in zich om je leven te veranderen.