Yoga

Yin

Yoga en Retraites Etten-leur

In de Yin Yoga lessen word je begeleidt in een Yin Houding. Je hebt dus geen yoga ervaring nodig. Iedere les is er een nieuw thema en daar worden de houdingen op afgestemd. Deze thema’s worden als rode draad in de les meegenomen tijdens de houding. Denk hierbij aan de chakra’s (energie knooppunten), meridianen (energie banen) (nier/lever/hart/longen/blaas etc). loslaten, vertrouwen, hartopeners, heupopeners, grenzen stellen.

YIN YOGA

In Yin Yoga worden de houdingen langer aangehouden waarbij je de spieren juist zoveel mogelijk gaat ontspannen. Al is het soms nodig om aanpassingen te maken zodat er niet teveel rek ontstaat op bepaalde weefsels. Het lichaam krijgt ruimte doordat je bindweefsel en gewrichten gaat versoepelen en versterken.

Ademhaling is hierbij heel belangrijk. Door bindweefsel te stimuleren word je soepeler in je banden en gewrichten, organen kunnen meer ruimte krijgen en stimuleer je ook de meridianen (energiebanen in je lichaam). Meridianen lopen o.a. door het bindweefsel.

Als je langer in een houding bent kun je bewust gaan voelen in het moment en jezelf (leren) overgeven aan de houding. Als je meer tijd hebt in houdingen geeft dat ruimte voor inzicht in wat zich lichamelijk, geestelijk, energetisch en/of emotioneel afspeelt.

MEER DAN ALLEEN YIN YOGA

Naast dat het een fijne les is leer je meer over yoga en krijg je tips die je in het dagelijks leven kan integreren. De kennis en de ervaring van de docent worden in de lessen geïntegreerd (denk hierbij ook aan Mindfulness en Ademhalingstechnieken).

Het laatste kwartier van de les is er een eindontspanning. Dit kan in stilte zijn of worden begeleid met bijv. een meditatie, visualisaties, muziek of een (korte) yoga nidra.

In de 1-daagse Yoga Retraites is Yin Yoga ook een belangrijk onderdeel. Deze 1-daagse yoga retraites worden 1x per maand gegeven op zaterdag en zondag. Tijdens sommige schoolvakanties ook op doordeweekse dagen