Algemene informatie over Yoga

Yoga helpt je in het Nu te leven en te genieten van het moment. Door het bewust ontspannen en aanspannen van spieren wordt je lichaam gezonder, soepeler en sterker. Hierbij is aandacht schenken aan een diepe, ontspannen ademhaling erg belangrijk. Doordat je volledig aandacht schenkt aan het observeren van je lichaam en ademhaling, blijft er geen energie over voor zinloze gedachten. Je hoeft even helemaal niks. Je leert “moeten” en “willen” te vervangen door ‘accepteren’ en ‘zijn’.

De lessen

De lessen bestaan uit verschillende yogahoudingen en ademhalingsoefeningen en zorgen voor een goede lichamelijke- en geestelijke conditie. Er wordt aandacht besteed aan het waarnemen van de effecten van de houdingen. De lessen geven je ontspanning en versterking, maar ook evenwicht en inzicht. Alles met respect voor eigen grenzen en eigen niveau. De lessen worden afgesloten met een ontspanning.

Yoga voor iedereen

De lessen worden gegeven in kleine groepen. Zo is er ruimte voor persoonlijke aandacht en voor het corrigeren van de houdingen. De opbouw van de lessen is zodanig, dat je je eigen tempo bepaalt, waardoor de lessen voor iedereen toegankelijk zijn.

Waarom yoga?

Yoga en Retraites Etten-leur