Yoga

Zwangerschapsyoga (yoga, pilates, cesar)

Zwanger zijn is een mooi en intens proces. Maar je zwangerschap is ook een tijd waarin veel verandert op lichamelijk, hormonaal, mentaal, en emotioneel gebied. Je maakt op verschillende manieren ruimte voor een kindje. In dit proces is het juist van belang om goed voor jezelf te zorgen. Een goede conditie van zowel lichaam als geest, vormt de beste voorbereiding voor de bevalling en de tijd erna. Met zwangerschapsyoga leer je bewust met alle veranderingen om te gaan, houd je je lichaam sterk en soepel en stelt je in staat om contact te leggen met je lichaam en je kindje. Daarnaast helpen de specifieke oefeningen voor het bekken bij het voorkomen, dan wel inperken, van bekkenklachten.

De zwangerschapsles is geschikt voor iedere aanstaande moeder, je hoeft er geen yoga ervaring voor te hebben of lenig voor te zijn en je kan de lessen flexibel volgen. Het is dus geen zwangerschapscursus met vast starttijden.

Wanneer beginnen

Je kunt elk moment instappen tot de geboorte en op het tijdsstip en dag van jouw keuze. Het is raadzaam zo vroeg mogelijk met de lessen te beginnen na je 13e week zodat je de oefeningen eigen kan maken, maar ook later in je zwangerschap ben je van harte welkom.

Docent

De zwangerschapslessen worden gegeven door Esther van Haspel. Zij is oefentherapeute en heeft een eigen praktijk. Tijdens de oefentherapie-opleiding is Esther zich gaan specialiseren op het gebied van zwangerschap. Zij heeft  scholing gevolgd op het gebied van bekken- en rugklachten tijdens/na de zwangerschap, het geven van zwangerschapscursussen en nagym, babymassage en zwangerschapsmassage.

Les

In de zwangerschapsles (1 uur en 15 minuten) combineert zij houdingen/oefeningen uit de oefentherapie Cesar en oefeningen ontstaan uit yoga en pilates. In de zwangerschapslessen spelen daarin de buik-, rug- en bekkenbodemspieren, en natuurlijk de ademhaling een belangrijke rol. Daarnaast is er ruimte voor praktische informatie over de bevalling en voorbereiding erop en jouw vragen.

Wanneer

Bij Yoga & Retraites Etten-Leur op

  • maandag: 9:00 – 10:15 uur
  • woensdag: 10:30 – 11:45 uur